Pozivaju se svi koji zele da pomognu ovoj prezentaciji da uplate koliko su u mogucnosti na sledeci racun: Komercijalna banka AD  [  205 - 1001526333472 - 49  ]       Unapred zahvalan Kostolac.INFO TIM - Kostolac

      

Dešavanja u Kostolcu


Kostolac.INFO
Oglasite, reklamirajte, podelite informacija sa ostalima ...

[ukoliko imate neku vest koju želite da podelite sa ostalima pošaljite na nas mail webmaster_kostolac[et]yahoo.com]

Gradska Opstina Kostolac - zvanicna prezentacija

 

 

Kinolosko udruzenje DUNAV Kostolac - Tijana Konrad

Anketa - id 001

Kako Vam se svidja sajt ? ?

Dobar je
Moze da prodje
Uzas
Extraaaaa

Angie-JS Smederevo - Jelena Mirkovic - 069 655335 - angie.js.sd@gmail.com

 

 

 

 

 VESTI

       

Dešavanja u Kostolcu


Kostolac.INFO
Oglasite, reklamirajte, podelite informacija sa ostalima ...

[ukoliko imate neku vest koju želite da podelite sa ostalima pošaljite na nas mail webmaster_kostolac[et]yahoo.com]


 

Prijatelji sajta:

 

Gradska Opstina Kostolac

Novosti Kostolac

www.kostolac.com

www.te-ko.rs

www.viminacium.org.rs

www.wpgallery.com

www.kdstig.info

www.mycity.rs

 


 

Reklamni baneri

 


  

 Desavanja u Kostolcu...


21 - 22.maj 2016. (subota - nedelja) - I Festival cveća - Plato hale sportova Kostolac
23 – 24.maj 2016. (ponedeljak - utorak) - KOSTOLAČKA ŽIŠKA - književno-duhovni susreti
26. maj 2016. (cetvrtak) - 17h - Balonijada
26. maj 2016. (cetvrtak) - 20h - Repriza predstave "HADERSFILD" - Dom kulture Kostolac
27. maj 2016. (petak) - 19:30h - Promocija knjige "Tragovi proslosti" - Dom kulture Kostolac
28. maj 2016. (subota) - 20h - ROCK SVIRKA - Stadion Bora Beka Kostolac
28. maj 2016. (subota) - 21h - VAN GOGH - Stadion Bora Beka KostolacBiblioteka Ilija M.Petrovic - odeljenje Kostolac

utorak - Likovna radionica 19h
sreda - Bibliotekarska radionica 19h
cetvrtak - Krojačka radionica 19h
petak - Radionica ljubitelja fantastike 19h

 


Večeras se družimo sa članovima benda VanGogh!

#TragoviProšlosti #PromocijaKnjige

27.5.2016. - 22:00h #ChillOutKostolac


 

KONCERT VAN GOGH

28.maj 2016. godine - Stadion "Bora Beka" Kostolac
 

27. maj - 19:30h Dom kulture Kostolac - Promocija knjige "Tragovi proslosti"

28.maj - 20h - ROCK SVIRKA

28. maj - 21h - VAN GOGH


 

 

U Odeljenju Kostolac, Narodne biblioteke "Ilija M. Petrović" Požarevac, počinju sa radom radionice za decu i odrasle u sledećim terminima: utorkom, sredom, četvrtkom i petkom, od 19 sati.

Radionica ljubitelja fantastike počinje 13.maja u 19 sati i održavaće se svakog petka u istom terminu. Cilj radionice je da se okupe istomišljenici, bez obzira na starost, koji će moći da razmenjuju svoja iskustva i viđenja iz oblasti fantastike, bilo da su u pitanju knjige, stripovi, serije ili filmovi. Tema prvog sastanka: Simbolika petka 13.

Likovna radionica sa prvim časom počine u utorak 17. maja u 19 sati. U okviru likovne radionice deca će imati priliku da iskažu svoju kreativnost i maštovitost uz pomoć radnika Biblioteke i uz pomoc dobrovoljaca, profesionalnih slikara, koji će se povremeno angažovati i podučavati slikarskim tehnikama decu. Prvi čas: upoznavanje sa slikanjem uljanim bojama na platnu.

Bibliotekarska radionica će se sprovoditi u dve smene, da bi moglo da se radi sa svim razredima u školi. Na praktičan i zabavan način, deca će se upoznati sa radom u biblioteci, sa svetom knjiga i biblioteka i imaće priliku da budu prvi mali volonteri. Prvo okupljanje bibliotekarske radionice biće u sredu, 18. maja u 19 sati.

Krojačka radionica sa prvim časom počinje u četvrtak 19. maja u 19 sati. U okviru ove radionice deća će moći da iskažu svoju kreativnost upoznajući se sa lepotama krojačkog zanata. Krojačku radionicu će voditi bibliotekari i dobrovoljci, profesionalne krojačice, koje će decu, na zabavan način, naučiti da sami osmišljavaju, kroje, šiju, ukrašavaju razne tekstilne predmete.

 


 

Kostolcanin Petar Vefic u finalu Evropskog prvenstva

Evropsko prvenstvo u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici ove godine

održava se u Bernu (Švajcarska) u periodu od 25. maja do 06. juna.

Kostolcanin Petar Vefic, reprezentativac Srbije u gimnastici

i clan kluba Partizan iz Kostolca,

plasirao se u finale gimnastickog višeboja.

Cestitamo Veficu i želimo mu srecu u daljem takmicenju.

Više informacije o samom takmicenju možete dobiti na sledecoj adresi
http://www.em-bern2016.ch/de/

#ECBern2016

 

 

 

 


 

 

Pravilnik učešća na Festivalu cveća u Kostolcu

 Pred nama je prvi Festival cveća, koji će se realizovati u periodu 21 -22.05.2016.godine u Kostolcu.

 

1.       Pravo učešća na manifestaciji imaju proizvođači cveća, sadnica i drugih biljaka, alata i opreme za baštovanstvo, privredni subjekti, udruženja i pojedinci koji se bave očuvanjem starih zanata, rukotvorina i ostalo.

2.       Učesnicima je omogućeno besplatno učešće na Festivalu, s tim što su u obavezi da ostave sadnicu ukrasnog drveta, kojom će se nakon održanog Festivala obogatiti gradski park. Broj izlagača je ograničen.

3.       Izlagač kome je neophodan izlagački pult može se javiti Centru za kulturu Kostolac  radi dogovora oko istog. Broj tipskih štandova je ograničen.

4.       U slučaju da izlagač odustane od učešća na manifestaciji, dužan je da učešće što pre otkaže pismenim putem slanjem e-maila na adresu: czkkostolac@gmail.com  ili lično.

5.       Postupak prijave za učešće: Popuniti prijavu za učešće i poslati istu na mail: czkkostolac@gmail.com ili lično doneti u Centar za kulturu Kostolac, Bože Dimitrijevića 13, Kostolac. (svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova).

6.       U prijavi za učešće je neophodno popuniti istinite i precizne podatke koji se traže kako bismo sprečili nesuglasice. Ukoliko ne budu dati istiniti podaci bićete isključeni iz učešća.

7.       Izlagačke pozicije određuje isključivo organizator po kategoriji delatnosti pod kojom nastupa izlagač i po redosledu prijave. Sve ostale delatnosti (koje nisu cveće) biće smeštene u ulici Bože Dimitrijevića.

8.       Prilikom dolaska svi izlagači su u obavezi da se jave na Info pult Centru za kulturu Kostolac  gde će dobiti sve potrebne informacije i odakle će ih organizator uputiti na izlagačko mesto.

9.       Svi izlagači mogu postaviti svoje štandove od 03:00 – 09:00 časova 21.05.2016. godine.

10.     Svi izlagači i učesnici u obavezi su da svoje štandove postave do 09:00 časova , oba dana u vreme trajanja festivala.

11.     Po završetku radnog dana, iznošenje eksponata sa platoa moguće je posle 20:00 časova. U ovom periodu izlagačima je omogućen ulaz do svog izlagačkog mesta automobilom , radi pripreme izlagačke postavke. U periodu od 09:00 - 20:00 časova nije dozvoljeno pakovanje, odnošenje i prenošenje eksponata i ulaz automobilom u ulice koje su određene kao izlagački prostor.

12.     SVI AUTOMOBILI MORAJU BITI VAN ULICA u kojima se vrši izlaganje u vreme trajanja manifestacije.

13.     Svim izlagačima obezbeđeno je izlagačko mesto, upotreba javnog toaleta (koji će biti u Sportskoj hali) kao i parking prostor. Čuvar, stolice i priključak za struju nisu predviđeni i organizator nije uobavezi da ih obezbedi izlagaču.

14.     Obezbeđenje eksponata tokom trajanja manifestacije nije predviđeno i organizator ne preuzima odgovornost za eventualno nastalu štetu.

15.     Izlagač je dužan da svu ambalažu stavi ispod stola ili složi tako da ne remeti slobodan prolaz posetilaca. Isto tako, izlagač je obavezan da održava higijenu na svom izlagačkom mestu i da eventualno smeće ukloni po završetku radnog dana na mesta koja su predviđena za to.

16.     Tokom trajanja manifestacije na izlagačkim pozicijama zabranjeno je stvaranje buke, emitovanje muzike, konzumacija alkohola kao i neprimereno ponašanje prema organizatorima i učesnicima.

17.     Izlagač je dužan da na svom izlagačkom mestu izloži eksponate u skladu sa pravilima manifestacije. Ukoliko se utvrdi da su eksponati u suprotnosti sa određenim pravilima, izlagač će biti udaljen sa manifestacije i protiv njega biće podneta prijava nadležnim organima.

18.     Poželjno je da svaki izlagač donese dekoraciju i promotivni materijal (ako ga poseduje).

19.     Obavezno je da svaki izlagač vidno istakne naziv pod kojim nastupa kako bi komisija za ocenjivanje imala uvid.

Kako bi doprineli što boljoj poseti ove manifestacije, molimo Vas da o održavanju Festivala cveća obavestite svoje prijatelje, poslovne partnere i dr.

Izlagači koji se ne budu pridržavali pravila biće uskraćeni zaučešće na ovoj manifestaciji!

Smatraće se da je izlagač saglasan sa ovim Pravilima i da će ih poštovati, ukoliko nakon čitanja pošalje popunjenu prijavu za učešće na manifestaciji.

 

CENTAR ZA KULTURU KOSTOLAC

 

PRIJAVU ZA UČEŠĆE NA 1. FESTIVALU CVEĆA U KOSTOLCU MOŽETE PREUZETI u DOCX ili PDF formatu

 

    

 

• Prijavu dostaviti najkasnije do 19.05.2016.godine (četvrtak) na mail: czkkostolac@gmail.com ili lično doneti u Centru za kulturu Kostolac  Bože Dimitrijevića 13 Kostolac.

 

• Redosled postavljanja izlagačkih - prodajnih štandova određuje isključivo organizator, a na osnovu prijava tj.redosleda prijave.

 

• Po potrebi učesnika, na raspolaganju su tipski štandovi TOP-a , čije se korišćenje dodatno naplaćuje 2.000,00 dinara (broj štandova je ograničen). (Dimenzije tipskog štanda su 2 x 1 metar).

 

• Postavljanje štanda obavezno je do 09:00 časova 21. maja 2016. godine.  Sve ostale delatnosti (koje nisu cveće) biće smeštene u ulici Bože Dimitrijevića.

 

 Za sve izlagače je obezbeđen besplatan parking u svim lokalnim ulicama.

 

• Pre nego što prijavite svoje učešće na manifestaciji obavezno je pročitati PRAVILNIK O UČEŠĆU na istoj! Za svako netačno davanje informacija u prijavi organizator zadržava pravo da izlagača isključi iz manifestacije i zadrži kotizaciju.

 

• Organizatori Festivala cveća su: Turistička organizacija Požarevca, Udruženje cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga, Udruženje pčelara Požarevac, a pokrovitelj manifestacije je Grad Požarevac.

 

PROGRAM FESTIVALA

 

 Subota 21.05.2016. godine

 

- 10:00 Svečano otvaranje

- 12:00 - 13:00 ocenjivanje štandova izlagača

- 13:00 proglašenje pobednika

*Paralelno sa trajanjem programa traje i prodaja izložbenih eksponata

 

Nedelja, 22.05.2016. godine

 

- Slobodna prodaja cveća

 

 


CRKVA SV. MAKSIMA ISPOVEDNIKA, CENTAR ZA KULTURU „KOSTOLAC“

I KLUB LJUBITELJA KNJIGE „MAJDAN“ KOSTOLAC

Organizuju

Književno duhovne susrete  u dane Sv. braće Kirila i Metodija

KOSTOLAČKA ŽIŠKA“

23. – 24.maj 2016.godine

23.maj 2016. (ponedeljak)

18:00 - „VOLIM KNJIGU“

U program u  učestvuju deca pesnici  i  recitatori OŠ „Jovan Cvijić“  Kostolac i kojima će se pridružiti i pesnici koji piš pesme za decu  kao i dečiji folklorni ansambl KUD „Kostolac“ i  

deca Niže muzičke škole  „Stevan Mokranjac“ Požarevac- odeljenje Kostolac

 24.maj 2016. (utorak)

09: 00  Sveta liturgija i rezanje slavskog kolača „Kluba ljubitelja knjige „Majdan“

11.00 Slavsko posluženje

17:00 Otvaranje izložbe „NEBNIKU“

18:00 „AZBUKOVANJE DUHA“

Beseduje Selimir Radulović, književnik

Učestvuju pesnici  iz slovenskih zemalja kao i  pesnici  iz:

Novog Sada, Beograda, Požarevca,  Velikog Gradišta, Smedereva, Kučeva, Malog Crnića...

U  muzičkom delu programa učestvuju:

Gradski hor „Barili“, Požarevac

Marina Stević, sopran

Mihajlo Stojić, pojac duhovnih pesama

SVI PROGRAMI SE ODRŽAVAJU U PORTI CRKVE SV: MAKSIMA ISPOVEDNIKA U KOSTOLCU

DOBRO NAM DOŠLI!


U četvrtak, 26. maja od 17 časova kostolački mališani obojiće svoj grad najlepšim bojama!
BALONIJADA

 

 


 

REPRIZA HADERSFILDA u Kostolcu 26.05.2016. godine u 20 časova.

Igramo za plasman u Kulu. Dobro došli

 

 

 

 


 

 


 

 

Gradska opština Kostolac i Centar za kulturu Kostolac organizuju raznovrsan program

povodom obeležavanja Dana Gradske opštine Kostolac.

 

PROGRAM:
 

Utorak, 26. januar u 11 casova

TRIBINA O POLJOPRIVREDI

Skupstinska sala GO Kostolac

 

Sreda, 27. januar u 19 casova

SMOTRA FOLKLORNIH ANSAMBALA
Pozorisna sala Kostolac

 

Četvrtak, 28. januar u 20 časova

koncert KIKI LESENDRIĆ I PILOTI

Pozorišna sala Kostolac

Ulaz slobodan

 

Petak, 29. januar u 10 casova

SVECANA SEDNICA SKUPSTINE GRADSKE OPSTINE KOSTOLAC

Pozorisna sala Kostolac

 

 

 

    

 


  

 

 

 

 

Arhiva desavanja

 

 

Brojac poseta

Copyright 2006-2016 © Design by Kostolac.INFO -  hosting  by RapidHoster.NET

Promene na sajtu - petak, 27. maj 2016